ESİDER'İN İFTARI ESENYURT BÖLGE SANAYİCİSİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

ESİDER'İN İFTARI ESENYURT BÖLGE SANAYİCİSİNİ BİR ARAYA GETİRDİ -

ESİDER'İN İFTARI ESENYURT BÖLGE SANAYİCİSİNİ BİR ARAYA GETİRDİ ESİDER 14.GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

Eenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği'nin geleneksel iftar yemeği bu sene de bölge sanayicisi ile partilerinin ilçe yönetimlerini bir araya getirdi.

ESİDER Başkanı FevziTOROLSAN, yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler ve ilçe bürokrasisi arası uyumun Esenyurt'un kalkınması adına son derece önemli olduğunu belirtti. Avcılar Hilton Double Tree Otel'de dün akşam (3 Temmuz) düzenlenen ESİDER geleneksel iftar yemeği, tüm siyasi partilerin ilçe örgütlerini, bölge sanayicisi ve bürokrasisini bir araya getirdi. Esenyurt Kaymakamı Ekrem İNCİ'nin de katıldığı iftar yemeğinde Esenyurt Belediyesi ve İSİFED, HASİAD, BEYSİAD, SANDER derneklerinin yöneticileri de katılım sağladı.

İftar buluşmasında söz alan ESİDER Başkanı Fevzi TOROLSAN dünyanın son yirmi yıl içinde büyük bir değişim içine girdiğini; ülkelerin ilhak edilip, her türlü insanlık ve savaş suçunun işlenebildiği bir sürece doğru gidildiğini belirtti. İnsanlığın bu gidişat üzerine durup düşünmesi gerektiğini kaydeden Torolsan; "Sevgi ve birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Sevgi haksızlık, adaletsizlik, ve bilcümle makbul olmayan, vicdanımıza sığmayan hasletlerden bizi korur" dedi. Toplumun tüm kesimleri tarafından Ramazan aylarında yükselen dayanışma, birlik ve beraberlik duygusunu sürekli kılmanın son derece önemli olduğunu ve ESİDER'in de bu bilinçle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen TOROLSAN sözlerine şöyle devam etti:
"Olabildiğince geniş bir temsil gücüne ulaşması için çaba harcadığımız derneğimizin yerel yönetimler, kamu kurumları, üniversiteler ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da, daha güçlü bir Esenyurt ve dolayısıyla da daha güçlü bir Türkiye hedefi üzerinden bir araya gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Doğrusu bu açıdan kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü derneğimiz ESİDER bugüne kadar yerel yöneticilerimiz, belediyemiz, kamu kuruluşlarımız ile güçlü ilişkiler kurmuş, birçok konuda önemli projeleri birlikte hayata geçirmeyi başarabilmiştir. Bu vesile ile bugüne kadar bölge sanayicisi ve iş adamlarının sorunlarına karşı duyarsız kalmayan, bizlere elinden gelen desteği sunan Esenyurt Kaymakamımız Sayın Ekrem İNCİ'ye ve Belediye Başkanımız Sayın Necmi KADIOĞLU'na ve çalışma arkadaşlarına teşekkürü de bir borç bildiğimi ifade etmeliyim."

ESİDER'in geleneksel iftar yemeğinde söz alan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İNCİ de birlik ve beraberliği önemini vurgulayarak, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilediğini ifade etti.

14. ESİDER GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ ESİDER BAŞKANI FEVZİ TOROLSAN'ININ KONUŞMA METNİ

Sayın Kaymakamım, Belediyemizin ve yerel yönetimimizin kıymetli idarecileri, Federasyon ve Dernek başkanlarımız, saygı değer misafirlerimiz, değerli sanayici ve iş adamı dostlarım; Öncelikle hepinizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek günde bir araya gelişimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dünya son 20 yıldır büyük bir değişim içinde, 1939'dan bu yana dünyanın yaşadığı en kapsamlı ekonomik kriz, SSCB'nin dağılışı, Kızıl Çin'in dünyaya açılması sonucunda dünyada dengelerin yeniden oluşması…

Ülkelerin ilhak edildiği, her türlü insanlık ve savaş suçunun açıkça işlenebildiği bir dünyaya doğru gidiyoruz. Yaşadığımız şu günler insanlığın durup düşünmeye, sevgi ve birliğe en çok ihtiyacı olduğu günler. İslam'da misyonerlik kurumu yoktur. Her Müslüman kendi kişiliği ve davranışı ile bu ulvi dinin temsilcisi olarak toplumda örnek insan olmak ve insanlığı özendirmek durumundadır. Tam da bu anlamda şu mübarek günlerde kendimizden başlayarak düşünmeli, kendimizi sorgulamalıyız. Ne mutlu bize ki kul hakkına, her türlü canlıya Allah'ın yarattığı bir varlık olarak sevgi ve merhamet gösteren ulvi dinin mensupları olarak dünyaya gelme mutluluğu bize bahşedilmiş… Şu günler işte tam sırası ve gereği "sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz" sorusunu sormanın. Elimizden geldiğince, ibadetimiz, orucumuz, İslam'ın temel şartları… Ya bunun ötesinde hak !Hak ki – Cenab-ı Hakkın bizzat adıdır- gözetiyor muyuz yeterince?...Yanımızda çalışanın, komşumuzun, hakkın yarattığı her canın, bizden ve bizden olmadığına bakmadan insanların, doğanın… Ben önce babamı, sonra anamı kendi ellerimle toprağa teslim ettim. Biliyorum şimdi sırada ben varım…
Geçenlerde babamı tanıyan eski bir iş adamı ile rastlaştım. Heyecanlaondan bahsetti: " Çok değerli bir duayenimizdi, bana çok şey öğretti, mekanı cennet olsun" dedi, içtenlikve sevgi ile. Ne yapılan işlerden, ne paradan ne de fabrikalardan bahsetti; aradan 20 yıl geçmişti, hepsi unutulmuş, unutulmayan tek şey sevgiydi, o hiç bir bedeli olmayan, satın alınamayan, "bedava" sevgi… Sevgi haksızlık, adaletsizlik ve bilcümle makbul olmayan, vicdanımıza sığmayan hasletlerden bizi korur… Mevlana'nın güzel bir sözünü hatırlatmak isterim: "Her birimiz tek kanatIımeIekIeriz ve bizIer ancak birbirimizi kucakIayarakuçabiIiriz." Bu mübarek günlerin çevremizi ve zamanımızı kuşatan olumsuzluklar içinde, insanlarımızın her dar zamanda yaptığı gibi, birbirimizle kucaklaşmaya, bütünleşmeye,bize bizden başka dost olmadığını idrak etmeye vesile olmasını dilerim.

Ramazan ayının bizim kültürümüzdeki bu algısı, bizlerin İslam'ın özünü toplum olarak ne kadar doğru bir şekilde özümsediğimizin göstergesidir. Toplumun tüm kesimleri tarafından bu zamanda yükselen dayanışma, birlik ve beraberlik duygusunu sürekli kılmanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Esenyurt'lu sanayici ve iş adamlarının derneği olan ESİDER de bu bilinçle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur aslında. Öncelikli amacımız bölgemizdeki sanayici ve iş adamlarımızı "birlikten kuvvet doğar" felsefesinden yola çıkarak, bir araya getirmek, ortak sorunlarımıza çözüm bulmak, Esenyurt'umuzun kalkınmasına, güçlenmesine elimizden gelen katkıyı hep birlikte üstlenmektir.

Elbette,sadece iş adamı olarak bir araya gelmek yeterli değildir. Olabildiğince geniş bir temsil gücüne ulaşması için çaba harcadığımız derneğimizin yerel yönetimler, kamu kurumları, üniversiteler ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da,daha güçlü bir Esenyurt ve dolayısıyla da daha güçlü bir Türkiye hedefi üzerinden bir araya gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Doğrusu bu açıdan kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü derneğimiz ESİDER bugüne kadar yerel yöneticilerimiz, belediyemiz, kamu kuruluşlarımız ile güçlü ilişkiler kurmuş, birçok konuda önemli projeleri birliktehayata geçirmeyi başarabilmiştir. Bu vesile ile bugüne kadar bölge sanayicisi ve iş adamlarının sorunlarına karşı duyarsız kalmayan, bizlere elinden gelen desteği sunan Esenyurt Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci'ye ve Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'na –gıyabında- ve çalışma arkadaşlarına teşekkürü de bir borç bildiğimi ifade etmeliyim.

Bizler Esenyurt'ta oluşturabildiğimiz busağlıklı iletişim sayesinde örnek projelere imza atabilmekteyiz. Geçmişte bölgemizde çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yaratılması ve bölgedeki istihdama katkı sağlanabilmesi amacıyla yürüttüğümüz başarılı çalışmalar aynen sürecek,istikrar ve süreklilik anlayışımız ile olumlu sonuçlar vermeye devam edecektir. AmaESİDER olarak bugüne kadar en önem verdiğimiz hususbölgemiz sanayici ve iş adamları arasındaki ilişkileri güçlendirmek olmuştur. Bundan sonra da Esenyurt'umuzda yatırım yapmış arkadaşlarımızı bir araya getiren bir çatı olma misyonumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi ve hep birlikteilçemiz adına hayırlara vesile olacak birçok başarılı projeyi hayata geçireceğimizi ifade etmek isterim. Bu manada sözlerime son vermeden önce hepinizin Ramazan ayını bir kez daha kutluyor, bu mübarek ayın ülkemiz, İslam alemi ve tüm dünya için hayırlara vesile olması yönündeki temennimi tekrarlıyorum. Bu akşam bizlerle olan Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci ve tüm dostlarıma teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı ramazanlar diliyorum.

Fevzi TOROLSAN
ESİDER Başkanı