WEBİNAR

WEBİNAR  - Patentlerin Ticarileştirilmesinde Kamu ve Sanayi İş Birliği Modelleri Etkinliği

Patentlerin Ticarileştirilmesinde Kamu ve Sanayi İş Birliği Modelleri Etkinliği

Üye firmamız Adres Patent'in önderliğinde fikri mülkiyeti kavramının ülkemizde geldiği nokta, sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı  etkinlik  akademik çevrelerin yoğun katılımı ile 18.3.2021 tarihinde internet ortamında  gerçekleştirilmiştir. ESİDER Başkanı ve Patent Platformu Yönetim Kurulu üyesi Fevzi TOROLSAN'ın moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, aşağıdaki konuşmacılar görüş ve deneyimlerini paylaşmışlardır.
•            Fatin DAĞÇINAR-ELMED A.Ş., Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi, Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
•            Yavuz Selim SILAY MD, MBA, Chairman, Istanbul Consulting Group / Managing Partner, NTR TV
•            Halil İbrahim YILMAZ, Türkiye Patent Hareketi Platformu Genel Sekreteri
•            Onur YOLAY, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, TTO Müdürü
•            Sami HARPUTLU, Startup Centrum Medya Kurucu Başkanı
•            Fatih ŞENGÜL, Karabük Üniversitesi TTO Uzmanı

Konuşmacılar ARGE konusunda KOBİ- Üniversite işbirliğinin önemi, Teknoloji transfer merkezlerinin katkıları, patentlere devlet desteğinin ülkenin teknolojik gelişimi üzerindeki önemi anlatılmıştır. Patent konusunda daha deneyimli olan medikal alandaki deneyimler paylaşılmış. Patent haklarının firmanın piyasa değeri üzerinde çok büyük payı olduğu ifade edilmiştir.
Patent Platformu Hareketi Genel Sekreteri Halil İbrahim YILMAZ Platformun amaçları, çalışmaları, derneğin gelişimi hakkında. aydınlatıcı açıklamalar yapmıştır. Konuşmacılar üniversitelerde mevcut patent birikimlerinin ticarileşmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirtmiş, bunların sunulacağı, herkesin kolayca ulaşabileceği  ortak ve uluslararası bir platforma ihtiyaç olduğu vurgulanmıştır. Sami HARPUTLU bu konuda gerçekleştirdiği çalışmaları tanıtmıştır. Toplantıya Dinleyici olarak katılan Abdülhakim COŞKUN kurmuş oldukları ortaklık ile fikri kıymetleri yatırım ve üretime dönüştükleri uygulamayı anlatmıştır.
Kapanışta konunun derinliği, gelişmeye açık ve paylaşılan bilgilerin tüm taraflar için son derece yararlı olması nedeni ile bu toplantıların düzenli olarak sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.