BAŞKANIN MESAJI

BAŞKANIN MESAJI	 -

Değerli Esenyurt'lu dostlarım,

Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDER) olarak ilçemizde sanayinin kökleşmesi amacı ile,sanayicilerin sorunlarını dile getirmeye, çözüm önerilerimizi sunmaya ve çözüm noktasında da elimizden geldiğince süreçlerin içinde olmaya devam etmekteyiz.

Günümüzde ülke ekonomilerinin gücü üretim, üretimin lokomotifi ise sanayidir. Üretim arttıkça ekonomiler büyüyor,ülkeler zenginleşiyor, güç kazanıyor.

Sanayi deyince yurdumuzun parlayan yıldızı ülke ihracatının yaklaşık %40'nı gerçekleştiren İstanbul'dur. Esenyurt ve çevresininise İSO'ya kayıtlı yaklaşık 13.000 sanayi kuruluşundan 2500'ünü barındırması ayrıca altı sanayi sitesine de sahip olması ile ülke çapında çok önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz. İlçemiz tek başına Türkiye'nin pek çok ilinden daha fazla sanayiciye ev sahipliği yapmakta, sanayi pastasındaki payını gün geçtikçe artırmaktadır.

625 bine ulaşmış nüfusu ile birçok ilimizden daha büyük olan Esenyurt, aynı zamanda Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilçesidir.Bu günkü hali ile Avrupa'nın dünyaca tanınan belli başlı sanayi şehirlerinin boyutuna ulaşmış Esenyurt'un en önemli özelliği de bünyesinde sanayi ve yerleşimi bir arada eritebilmiş olmasıdır. Öyle ki, ilçemizde sanayi ve kent birbiriyle son derece sağlıklı bir şekilde kaynaşmış ve birbirini besleyen unsurlar haline gelmiştir.

Yaratılan istihdam alanlarıyla ilçemizin hızla artan nüfusu iş imkanlarına kavuşmaktadır.

Biz ESİDER olarak sanayicilerimizive işadamlarımızı desteklemek, üretim ve kent kavramlarını bütünleştirmek vizyonu ile yola çıktık.

Önümüze bu hedefleri koyarken, ne mutlu ki Esenyurt Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci ve Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'nun desteklerini de her zaman arkamızda hissediyoruz. Bu destekler elbette çok önemli ve çok anlamlıdır. İlçemizde sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin bir arada önemli işler başarabileceğinin somut örneklerini de oluşturacak projelerle hayata geçirmek üzereyiz.

Sanayimiz gelişirken bu gelişmeyi doğru şekilde desteklemeli ve kalıcı kılmalıyız. Yurt içinde ve dışında yarışan üreticilerimizin büyüme yollarını açacak, güçlerine güç katacak hizmetler üretmeliyiz. Bu amaçla tüm dünyada da olduğu gibi bir araç da fuar organizasyonları ve sanayi etkinlikleridir. Bugün dünyaya baktığımızda fuar merkezi haline gelmiş olan şehirler görürüz. Frankfurt, Düsseldorf, Hannover, Shanghai, Milano, Tokyo, Moskova bunlardan bazıları. Hatta ülkelerin sanayileri bu merkezlerin adıyla anılır hale gelmiştir. Üreticilerin potansiyel stratejik ortaklarıyla ve iş birliği sağlayabilecekleri diğer önde gelen kuruluşlarla en güzel buluşma noktaları bu tarz organizasyonlar olmuştur.
Büyümek, hedeflerine ulaşabilmek ve sektörel atılımlarda bulunabilmek için insanlar buşehirlere akın eder ve kurdukları kurumsal ilişkilerle sinerji yaratma imkanı bulurlar. Zaten büyüme amacı güden bütün ekonomilerde böyle etkinlikler işte tam da bu yüzden vazgeçilmez olmuştur.

Biz de ESİDER olarak bu yıl, ileride ilçemizde geleneksel hale dönüşmesini umduğunuz sanayi etkinliklerinin Esenyurt belediyesinin değerli katkıları ile temellerini atıyoruz. Esenyurt hem bünyesinde barındırdığı iş ve sanayi kuruluşlarının hacmi ve niteliği ile hem de kendi yapısı ve ölçeği ile böylesi bir girişimi hak eden bir ilçedir.

Esenyurt'ta firmalar arası hizmet akışı ve ticaret hacmini arttırmayı hedeflediğimiz "Esenyurt Expo 2015" Sanayi Etkinliği 26.–28. Mart 2015 tarihlerinde, Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı tesisinde gerçekleşecektir. "Expo 2015" bölgemizde faaliyet gösteren firmaların birbirlerini tanıma ve yakın çevre içinde tedarik ile işbirliği imkanı bulacağı bir platform görevi görecektir."Esenyurt'tan tedarik ediyorum" sloganı ile hızlı iletişim, zaman tasarrufu, yakın hizmet, ulaşım kolaylığı ve muhtemel çözüm ortaklığı süreçleri ile çok zengin bir sektör paletine sahip bölgemizde konum avantajını kullanma imkanı geliştirilecektir.

Sanayi etkinliği olarak hayata geçecek Expo 2015'in yanısıragerçekleştireceğimiz"Esenyurt Alışveriş Festivali" ise Esenyurt'ta faaliyet gösteren büyüklü küçüklü, hemen her sektörden işletmenin katılımı ile çeşitli firmalar ile halkımızı bir araya getirecek. Bu organizasyonla Esenyurt sakinleri ihtiyaçlarını kendi ilçelerinde mevcut olan çeşitli sektörlerden üretici ve işletmelerden aracısız biçimde karşılayabilecekler. Böylelikle firmalarımız tüketicisiyle doğrudan iletişime geçerek mal veya hizmetlerini tüm Esenyut'lulara sunabilme imkanı bulurken, halkımız ise uygun fiyatlara alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak. "Esenyurt AlışverişFestivali" 22.–26. Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin iş birliği bakımından da bir ilk ve örnek teşkil edecek bu iki etkinliğin, önemli bir sanayi ve üretim merkezi olan Esenyurt'u daha da ileriye taşıyacağından eminiz. Diğer bir ilk de şehircilik anlayışı içinde sanayii yok saymaya çalışan bir yaklaşımın yerine, kentsel gelişimi sanayi ve yerleşimin sağlıklı, planlı bir entegrasyonu olarak görebilen bir anlayıştır. Esenyurt'umuzunkalkınarak gelişmesine, refahının artmasına hizmet edecek bu etkinliklerin düzenlenmesinde destek olan Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci'ye ve organizasyonda bizlere tam desteğini veren Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğluve ekibine teşekkür ediyor, tüm sanayici ve iş adamı dostlarımasaygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Fevzi TOROLSAN

ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı